Ανακοίνωση: 3ο Σχολείο Κώδικα Μονάδας Αριστείας Α.Π.Θ.

Κάτι νέο έρχεται σύντομα...

Ελληνική Ένωση Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού | GreekLUG

3ο Σχολείο Κώδικα Μονάδας Αριστείας Α.Π.Θ.

Ο GreekLUG ως συνεργάτης της Μονάδας Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Α.Π.Θ.
σας προσκαλεί στο 3o Σχολείο Κώδικα!.

Το σχολείο απευθύνεται σε φοιτητές, προγραμματιστές, εκπαιδευτικούς, φίλους του ΕΛ/ΛΑΚ και όλους όσους ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με το ανοικτό λογισμικό στις Θεματικές Περιοχές της Δημόσιας Διοίκησης &
Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στις Επιχειρηματικές Εφαρμογές/Υπηρεσίες
για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Θα προηγηθεί μία εβδομάδα σεμιναριακού χαρακτήρα (Σεμινάριο σε θέματα Python και Κρυπτογραφίας) για την καλύτερη προετοιμασία των συμμετεχόντων, στην οποία η συμμετοχή είναι προαιρετική (λεπτομέρειες στο αναλυτικό πρόγραμμα),
σε συνεργασία με το Εργαστήριο Πολυμέσων του Τμ. Πληροφορικής Α.Π.Θ. και
τους κ. Δημητριάδη Σταύρο (εκλεγμένο Αναπληρωτή Καθηγητή Πληροφορικής Α.Π.Θ.) και τον κ. Δραζιώτη Κωνσταντίνο (Λέκτορα Πληροφορικής Α.Π.Θ.).

Τόπος διεξαγωγής των σεμιναρίων θα είναι οι εγκαταστάσεις του Τμ. Πληροφορικής Α.Π.Θ. στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 16, Καλαμαριά, 2ος όροφος.

Στόχος του σχολείου είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων με απώτερο σκοπό
τη συμμετοχή τους στη συνεργατική ανάπτυξη Έργου συνεισφοράς
σε εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ.
Θα δοθεί έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη εφαρμογών νοητικής άσκησης (cognitive training) με Python (θεματική περιοχή Υγείας) και κρυπτογραφίας (χρήσιμη για τις τρεις θεματικές περιοχής συνολικά).

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος!
Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα και την υποβολή συμμετοχής στην 1η και 2η εβδομάδα υπάρχουν στο κείμενο της ανακοίνωσης.