Ποιοι είμαστε

About Us

Γενικά

Ο GreekLUG ή «Ελληνική Ένωση Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού» είναι μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση / Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο που ασχολείται με το ΕΛ/ΛΑΚ (Ελεύθερο Λογισμικό και Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα) και ότι σχετίζεται με αυτό.
Άσχετα από το εάν κάποιος προτιμά τη μία ή την άλλη διανομή GNU/Linux ή ακόμα Windows ή Mac OS (λόγω της ιδιαιτερότητας της εργασίας του ή προσωπικών επιλογών), μπορεί να έρθει στον Σύλλογό μας, και χωρίς καμία απολύτως υποχρέωση να βοηθηθεί ώστε να μπορέσει να χρησιμοποιήσει ΕΛ/ΛΑΚ όπου αυτό είναι δυνατόν.
Ο Σύλλογος χρειάζεται την στήριξή σας και σας καλεί να γίνετε μέλη σε αυτόν και να προσφέρετε με όποιον τρόπο μπορείτε στη διάδοση του ΕΛ/ΛΑΚ άλλα και στις πολυποίκιλες δράσεις του Συλλόγου.

Στόχοι

Οι στόχοι μας περιλαμβάνουν:

  • την προώθηση του GNU/Linux και του ΕΛ/ΛΑΚ στην κοινωνία και στον επαγγελματικό ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα,
  • τη συσπείρωση των ήδη υπαρχόντων υποστηρικτών του ΕΛ/ΛΑΚ αλλά και την εκπαίδευση νέων ενδιαφερομένων,
  • τη διάχυση της τεχνολογικής γνώσης μέσω μαθημάτων, σεμιναρίων και πολυποίκιλων δράσεων.

Μικρό ιστορικό

Ο GreekLUG δημιουργήθηκε από μια μερίδα των ανθρώπων που συναντήθηκαν, γνωρίστηκαν και έδρασαν με σκοπό την προώθηση του ΕΛ/ΛΑΚ την περίοδο 2008-2009 στα πλαίσια του Thessaloniki Linux User Group (The.L.U.G). Αυτό συνέβη στον πρώτο χώρο που λειτούργησε το "εργαστήριο υπολογιστών με GNU/Linux" στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Πτολεμαίων στη περιοχή του Βαρδαρίου.

Εργαστήριο GNU/Linux Θεσσαλονίκης

Το Εργαστήριο GNU/Linux Θεσσαλονίκης καθώς και η Έδρα του συλλόγου βρίσκονται στην οδό Εγνατίας 96, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Το Εργαστήριο είναι ανοιχτό προς όλους όσους θέλουν να μάθουν για το Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα και να δοκιμάσουν πολυάριθμες διανομές του λειτουργικού συστήματος GNU/Linux αλλά και μεμονωμένες εφαρμογές.