Εισαγωγή σε ανάπτυξη εφαρμογών web

Introduction to Web Applications Developement

Εισαγωγή σε ανάπτυξη εφαρμογών web

Συγγραφείς:
Carles Mateu
Συντονιστές:
Jordi Mas Hernández
Άδειες:
GNU Free Documentation License
Πληροφορίες:
377 Σελίδες, 21.6MB

Το βιβλίο ξεκινά με μια εισαγωγή στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβάνοντας μια σύντομη ιστορία του παγκόσμιου ιστού και των εφαρμογών web. Εισάγει τις βασικές έννοιες για τους διακομιστές διαδικτύου και μελετά την περίπτωση του Apache, του πιο διαδεδομένου διακομιστή. Στην συνέχεια προχωρά με θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό των ιστοσελίδων με επίκεντρο τις HTML και JavaScript. Αναλύει ακόμα θέματα της XML, όπως τα schema, validation και transformation, καθώς και δυναμικές ιστοσελίδες κατασκευασμένες με CGI, PHP ή JSP αλλά και σύνδεση με βάσεις δεδομένων (JDBC).

Προχωρά με ανάλυση των υπηρεσιών διαδικτύου ως στοιχεία λογισμικού που είναι προσβάσιμα μέσω SOAP και η διασύνδεση τους περιγράφεται με WSDL (Web Service Description Language). Ακόμη, στο βιβλίο περιλαμβάνονται θέματα για το πρωτόκολλο XML-RPC.

Εξέλιξη αυτού του βιβλίου

H FTA χρησιμοποίησε εκ νέου το προϋπάρχον διδακτικό υλικό των μαθημάτων του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Καταλωνίας (Universitat Oberta de Catalunya) και το ανέπτυξε περαιτέρω, από κοινού με το Προσωπικό του LibreSoft από το Πανεπιστήμιο "Βασιλεύς Χουάν Κάρλος" (Universidad Rey Juan Carlos). Το 2008, αυτό το βιβλίο αυτό μεταφράσθηκε στα Αγγλικά, με τη βοήθεια του SELF (Science, Education and Learning in Freedom) Project, με την υποστήριξη του Έκτου Πλαισίου Στήριξης της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 2009, αυτό το υλικό βελτιώθηκε κι' άλλο από την ίδια την Free Technology Academy. Επιπρόσθετα, η FTA δημιούργησε έναν οδηγό έναν οδηγό μελέτης καθώς και διάφορες δραστηριότητες εκμάθησης, που είναι διαθέσιμα για όλους τους εκπαιδευόμενους που έχουν εγγραφεί στο Campus της FTA.

Εισαγωγή σε ανάπτυξη εφαρμογών web

Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε τo Εκπαιδευτικό Βοήθημα:

[FTA Web applications development]

Για ανάγνωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο ελεύθερο πρόγραμμα από το http://pdfreaders.org/