Ευρωπαϊκή εκστρατεία PDFreaders


Η Ένωση Ελλήνων Χρηστών & Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα συμμετέχει στην εκστρατεία PDFreaders του Free Software Foundation Europe για την ευαισθητοποίηση του κοινού στο γεγονός ότι κυβερνητικοί και κρατικοί ιστότοποι διαφημίζουν ιδιοκτησιακό λογισμικό κάθε φορά που ανακατευθύνουν προς μια διεπαφή λήψης μη-ελεύθερου προγράμματος ανάγνωσης PDF όταν πρόκειται να διαβάσετε ένα αρχείο PDF.

pdfreaders-logo
Καλούμε όσους θέλουν τους ελληνικούς κυβερνητικούς και κρατικούς ιστότοπους να μη διαφημίζουν ιδιοκτησιακό λογισμικό και μη-ελεύθερα προγράμματα ανάγνωσης PDF να καταθέσουν τα σφάλματα που εντοπίζουν μέχρι τις 17 Οκτωβρίου στη φόρμα της εκστρατείας.

Το μήνα Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη φάση της εκστρατείας που συμπεριλαμβάνει την αποστολή επίσημων επιστολών εκ μέρους του FSFE και των συνεργαζόμενων οργανισμών, στους κρατικούς φορείς και οργανισμούς που διαφημίζουν μη-ελεύθερα προγράμματα ανάγνωσης PDF.

Στον ιστότοπο της εκστρατείας μπορείτε επίσης να βρείτε ένα κατάλογο με προγράμματα ελεύθερου λογισμικού για την ανάγνωση αρχείων PDF.