Το LPI ανακοινώνει Νεο Συνεργάτη στην Ελλάδα

(Sacramento, CA, USA: 18 Νοέμβρη 2010) Το Linux Professional Institute (LPI), ο κορυφαίος οργανισμός πιστοποίησης στον κόσμο του Linux ανακοινώνει ένα νέο συνεργάτη για τα προγράμματά του: LPI-Greece. Το LPI-Greece θα είναι υπό τη διαχείριση του Greek Linux User Group - GREEKLUG. Ο GREEKLUG είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2009 και παρέχει υποστήριξη στο Linux και στο Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα, πραγματοποιεί εθελοντικές δράσεις και ασκεί συμβουλευτικές υπηρεσίες στις Τεχνολογίες Πληροφορικής στην Ελλάδα.

greeklug_small_autocroppedlpi_ma_af_white

"Το LPI αναζητά και στρατολογεί οργανώσεις σε όλο τον κόσμο οι οποίες διαθέτουν σημαντικές γνώσεις της βιομηχανίας πληροφορικής και των τοπικών οικοσυστημάτων Linux και Open Source με σκοπό να γίνουν Master Affiliates μας. Από αυτή την άποψη, ο GREEKLUG είναι ένας ιδανικός συνεργάτης για μας δεδομένου ότι έχει ένα από τα παλαιότερα εργαστήρια υπολογιστών Linux στην Ελλάδα και τις απαραίτητες ακαδημαϊκές συνεργασίες και τους ανθρώπινους πόρους για την προώθηση της ανάπτυξης της Πιστοποίησης LPI", δήλωσε ο Jim Lacey, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Linux Professional Institute.

"Η υιοθέτηση του GNU/Linux και του Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς στην Ελλάδα από το 1998. Με μια κοινότητα GNU/Linux σχεδόν σε κάθε μεγάλη πόλη της χώρας και πολλούς νέους ανθρώπους να συμμετέχουν, υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να μπουν τα θεμέλια της Πιστοποίησης LPI αλλά και για τους αυριανούς επαγγελματίες του Linux. Ένας από τους στόχους μας είναι να κάνουμε την LPIC επίσημα αναγνωρισμένη πιστοποίηση από το ελληνικό κράτος", δήλωσε ο Κώστας Μπουκουβάλας, LPI Master Affiliate Operations Manager για την Ελλάδα. Ο κ. Μπουκουβάλας επίσης, δήλωσε ότι σύντομα θα ανακοινώσει ένα Exams Lab στην Ελλάδα όπου οι εξετάσεις LPIC-1 θα είναι διαθέσιμες για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα.

Το Linux Professional Institute υποστηρίζεται παγκοσμίως από την βιομηχανία Τεχνολογιών Πληροφορικής, επιχειρηματικούς πελάτες, επαγγελματίες της κοινότητας, κυβερνητικές υπηρεσίες και από την εκπαιδευτική κοινότητα. Το πρόγραμμα πιστοποίησης LPI υποστηρίζεται από ένα δίκτυο συνεργατών που εκτείνεται σε πέντε ηπείρους και διανέμεται σε όλο τον κόσμο σε πολλές γλώσσες με πάνω από 7.000 τοποθεσίες πραγματοποίησης εξετάσεων. Από το 1999, το LPI έχει παραδώσει πάνω από 270.000 εξετάσεις και 90.000 LPIC πιστοποιήσεις σε όλο τον κόσμο.

Σχετικά με το Linux Professional Institute:

Το Linux Professional Institute προωθεί και πιστοποιεί βασικές δεξιότητες στο Linux και τις τεχνολογίες ανοιχτού κώδικα μέσα από την παγκόσμια παράδοση ολοκληρωμένων, υψηλής ποιότητας, ανεξάρτητων από προμηθευτές εξετάσεων. Ιδρυθέν ως διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, τον Σεπτέμβριο του 1999 από τη κοινότητα του Linux, το Linux Professional Institute συνεχίζει να επιδεικνύει αναγνωρισμένο παγκόσμιο ηγετικό ρόλο στην πιστοποίηση των επαγγελματιών του Linux. Το LPI προωθεί το Linux και το κίνημα του ανοιχτού κώδικα, μέσω στρατηγικών εταίρων, χορηγιών, καινοτόμων προγραμμάτων και αναπτυξιακών δραστηριοτήτων της κοινότητας. Μεγάλοι χρηματικοί χορηγοί του LPI είναι: Platinum Χορηγοί, η IBM, το Linux Journal, το Linux Magazine, η Novell, η SGI, και η TurboLinux ενώ Χρυσοί Χορηγοί, η HP και η IDG.

LPI Master Affiliate Greece - http://www.lpi.org.gr/