11o Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής

Ο GreekLUG στα πλαίσια της εκπαιδευτικής του δράσης, ανακοινώνει την συνεργασία του Συλλόγου με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών στα πλαίσια του 11oυ Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής.

Συγκεκριμένα, μαθητές από την ΣΤ τάξη, με τον επιβλέποντα καθηγητή κ. Μοσκοφίδη Αλέξανδρο, προχώρησαν σε εργασία σχεδίασης και εκτύπωσης τρισδιάστατου αντικειμένου.

Στα πλαίσια της εργασίας χρησιμοποιήθηκε το εκπαιδευτικό βίντεο για την 3D Εκτύπωση που είναι αναρτημένο στο κανάλι του Συλλόγου στο youtube (Εκπαιδευτικό Βίντεο - Εισαγωγή στην 3D Εκτύπωση - 01/2019), ενώ μέλη του Συλλόγου της Ομάδας 3D Εκτύπωσης, προσέφεραν συμβουλές για τον τρόπο σχεδίασης.

11o Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής


Οι μαθητές δημιούργησαν τα δικά τους αντικείμενα, εκ των οποίων προχωρήσαμε σε εκτύπωση του επικρατέστερου σε 3D Εκτυπωτή του Συλλόγου. Οι εργασίες τους και το project παρουσιάστηκαν στην Κεντρική Σκηνή του Μαθητικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 16-19 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οικονόμου» (ΝΟΗΣΙΣ- Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας).

Πληροφορίες συνεδρίου:
http://www.math-syn-pli.gr
Ζωντανή Μετάδοση του 11oυ Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής
1o Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών - Σχεδίαση & εκτύπωση 3d αντικειμένου