Σειρά συναντήσεων με θέμα την συνεισφορά μεταφράσεων σε έργα ΕΛ/ΛΑΚ

Ο GreekLUG ανακοινώνει την έναρξη σειράς ανοικτών συναντήσεων με την μορφή workshop για συνεισφορά μεταφράσεων σε έργα ΕΛ/ΛΑΚ.

Οι συναντήσεις ξεκινούν την Κυριακή 16/10/2022 και ώρα 11:00, στην έδρα του Συλλόγου και Δημοτικό Κέντρο Ελεύθερου Λογισμικού, Εγνατίας 96 στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.
Στο εργαστήριο υπάρχουν διαθέσιμοι υπολογιστές αλλά προτείνεται να φέρετε το δικό σας φορητό υπολογιστή.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, ξεκινάει από μηδενική βάση και δεν απαιτείται κάποια γνώση προγραμματισμού ή πρότερης συνεισφοράς σε έργα ΕΛ/ΛΑΚ.

Στην 1η γενική συνάντηση, θα γίνει παρουσίαση του τρόπου συνεισφοράς και θα αναλυθούν εργαλεία μεταφράσεων, όπως το Poedit και πλατφόρμες, όπως τα Transifex και Launchpad. Πρόσθετα θα υπάρξει εισαγωγική παρουσίαση στο Git.

Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής, θα δημιουργηθούν ομάδες μεταφράσεων, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να πάρουν μέρος.
Στην συνέχεια η κάθε ομάδα θα συνεχίσει τις εργασίες της και στις επόμενες συναντήσεις μεταφράσεων, που θα πραγματοποιηθούν τις Κυριακές 13/11/2022 και 11/12/2022, θα παρουσιάζει την πρόοδό της.

Στην μετάφραση μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι επιθυμούν και όσοι θέλουν να βελτιώσουν την ελληνική μετάφραση των προγραμμάτων ελεύθερου λογισμικού, με σκοπό την μεγαλύτερη διάδοσή τους στο ελληνικό κοινό.

Τι θα χρειαστεί για να συμμετάσχετε στην σειρά:
- Γνώση της Αγγλικής γλώσσας
- Δημιουργία λογαριασμών στις πλατφόρμες Transifex, Launchpad, GitHub, κ.α. (θα δοθούν οδηγίες κατά την 1η συνάντηση)
- Όρεξη για μετάφραση
- Διάθεση για συνεργασία με άλλους μεταφραστές
Τρεις συμμετέχοντες που θα παρευρεθούν σε όλες τις συναντήσεις (ελάχιστη συμμετοχή μιάμισης ώρας) θα έχουν την δυνατότητα να κερδίσουν μικρά δώρα, που θα κληρωθούν στην τελευταία συνάντηση στις 11/12/2022.

Σειρά συναντήσεων με θέμα την συνεισφορά μεταφράσεων σε έργα ΕΛ/ΛΑΚ

Ζωντανή αναμετάδοση:

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσω ζωντανής αναμετάδοσης από το κανάλι YouTube του GreekLUG:
Meetup συνεισφοράς μεταφράσεων ΕΛ/ΛΑΚ | Youtube