Τι είναι το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού;

Το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού (ΙΕΛ) είναι o κύριος οργανικός ανάδοχος του έργου GNU.

Το έργο GNU υποστηρίζει την αποστολή του ΙΕΛ να διατηρήσει, προστατεύσει και ενισχύσει την ελευθερία της χρήσης, μελέτης, αντιγραφής, τροποποίησης και αναδιανομής λογισμικού υπολογιστών, και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των χρηστών Ελεύθερου Λογισμικού. Η φιλοσοφία του ΙΕΛ περιλαμβάνει ποικίλα θέματα, όπως τις ελευθερίες του τύπου και του συνεταιρίζεσθαι στο Διαδίκτυο και το δικαίωμα συγγραφής λογισμικού ανεμπόδιστα από ιδιωτικά μονοπώλια. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτά τα θέματα στο βιβλίο Ελεύθερο Λογισμικό, Ελεύθερη Κοινωνία.

Το ΙΕΛ δεν λαμβάνει παρά ελάχιστη χρηματοδότηση από εταιρείες ή ιδρύματα επιδοτήσεων, αλλά βασίζεται κυρίως στην υποστήριξη ανθρώπων όπως εσείς. Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη την παροχή βοήθειας στο ΙΕΛ με το να γίνετε συνδεδεμένο μέλος, την αγορά εγχειριδίων και υλικού ή με την υποβολή χρηματικής δωρεάς. Εάν χρησιμοποιείτε Ελεύθερο Λογισμικό στην επιχείρηση σας, μπορείτε επίσης να λάβετε υπόψη την εταιρική υποστήριξη ως ένα τρόπο υποστήριξης του ΙΕΛ.

Το ΙΕΛ διαθέτει επίσης αδελφούς οργανισμούς σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Ινδία. O GreekLUG είναι επίσημος συνεργάτης του ΙΕΛ Ευρώπης.