Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη

Δημοτικό Κέντρο Πληροφορικής & Ελεύθερου Λογισμικού
Το Δημοτικό Κέντρο Πληροφορικής & Ελεύθερου Λογισμικού πρόκειται για έναν χώρο που έχει παραχωρήσει στην Ένωση μας ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, και ο οποίος δημιουργήθηκε σε συνεργασία, ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να μάθει τι είναι το ΕΛ/ΛΑΚ, το λειτουργικό σύστημα GNU/Linux και να δοκιμάσει ή να εγκαταστήσει εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ στον υπολογιστή του.

Στον χώρο έχει μεταφερθεί το Εργαστήριο GNU/Linux Θεσσαλονίκης, το οποίο σε συνδυασμό με την ευρύτερη λειτουργία του χώρου ως Δημοτικό Κέντρο Πληροφορικής & Ελεύθερου Λογισμικού, λειτουργεί ως ένας πρότυπος πόλος ΕΛ/ΛΑΚ αλλά και ένας μοναδικός χώρος προώθησης των Ανοικτών Προτύπων για τις νέες τεχνολογίες.

Από τον Σεπτέμβριο του 2011 ο GreekLUG είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργάζεται με τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.
Πρόκειται για μια πολυεπίπεδη συνεργασία, όπου ο GreekLUG συνεισφέρει σε θέματα όπως την σταδιακή αναβάθμιση των παλαιών υπολογιστών που υπάρχουν σε υπηρεσίες και σχολεία του Δήμου, εγκαθιστώντας Ελεύθερο Λογισμικό. Στα πλαίσια της συνεργασίας σχεδιάζονται και υλοποιούνται εργασίες για δημιουργία Εργαστηρίων Πληροφορικής σε Σχολεία του Δήμου, αλλά και εθελοντική υποστήριξή και τεχνογνωσία σε όλους τους δημότες, σε ότι αφορά θέματα Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών.