Προχωρημένες γνώσεις GNU/Linux

GNU/Linux Advanced

Προχωρημένες γνώσεις GNU/Linux

Συγγραφείς:
Remo Suppi Boldrito, Josep Jorba Esteve
Συντονιστές:
Josep Jorba Esteve
Άδειες:
GNU Free Documentation License
Πληροφορίες:
545 Σελίδες, 19.9MB

Τα συστήματα GNU/Linux έχουν φτάσει σε ένα επίπεδο ωριμότητας που επιτρέπουν την ενσωμάτωσή τους πλέον σε σχεδόν κάθε είδους περιβάλλον εργασίας, από κινητά τηλέφωνα έως συμπλέγματα διακομιστών.
Τα περιεχόμενα της ενότητας «Το λειτουργικό σύστημα GNU/Linux» ως επί το πλείστον αναφέρονται στην διαχείριση συστημάτων. Οι αναγνώστες μπορούν να μάθουν πως να εγκαταστήσουν, να ρυθμίσουν και να βελτιστοποιήσουν το λειτουργικό σύστημα GNU/Linux και τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες υπηρεσίες.

Εξέλιξη αυτού του βιβλίου

H FTA χρησιμοποίησε εκ νέου το προϋπάρχον διδακτικό υλικό των μαθημάτων του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Καταλωνίας (Universitat Oberta de Catalunya) και το ανέπτυξε περαιτέρω, από κοινού με το Προσωπικό του LibreSoft από το Πανεπιστήμιο "Βασιλεύς Χουάν Κάρλος" (Universidad Rey Juan Carlos). Το 2008, αυτό το βιβλίο αυτό μεταφράσθηκε στα Αγγλικά, με τη βοήθεια του SELF (Science, Education and Learning in Freedom) Project, με την υποστήριξη του Έκτου Πλαισίου Στήριξης της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 2009, αυτό το υλικό βελτιώθηκε κι' άλλο από την ίδια την Free Technology Academy. Επιπρόσθετα, η FTA δημιούργησε έναν οδηγό έναν οδηγό μελέτης καθώς και διάφορες δραστηριότητες εκμάθησης, που είναι διαθέσιμα για όλους τους εκπαιδευόμενους που έχουν εγγραφεί στο Campus της FTA.

Προχωρημένες γνώσεις GNU/Linux

Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε τo Εκπαιδευτικό Βοήθημα:

[FTA GNU/Linux Advanced]

Για ανάγνωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο ελεύθερο πρόγραμμα από το http://pdfreaders.org/