Ο Italo Vignoli προσκεκλημένος του GreekLUG

italo vignoli

Ο GreekLUG έχει την τιμή να σας ενημερώσει πως θα φιλοξενήσει το Ιδρυτικό Μέλος και Μέλος του Δ.Σ. του “The Document Foundation” και Υπεύθυνο Προώθησης & Διεθνών Δημοσίων Σχέσεων του LibreOffice, Italo Vignoli, για να παραθέσει δύο ομιλίες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Κατόπιν επικοινωνίας που προηγήθηκε μαζί του, αποδέχτηκε την πρόσκλησή μας στο πλαίσιο της περιοδείας του για την προώθηση του LibreOffice.

[http://www.italovignoli.org/2012/07/presenting-libreoffice/]
Πρόγραμμα Ομιλιών:

A)Την Τρίτη 21 Αυγούστου 2012 και ώρα 19:30, ο Italo Vignoli θα βρίσκεται στον GreekLUG, Εγνατίας 96, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, για μία χαλαρή συζήτηση και γνωριμία, ενώ θα μας μιλήσει για το έργο που γίνεται στο LibreOffice και το The Document Foundation.


B)Την Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 και ώρα 19:00, στην Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση ΑΠΘ, Καλάνδρα Χαλκιδικής, θα παραθέσει την ομιλία “LibreOffice and Open Standards: passion for freedom” που εντάσσεται στην προσυνεδριακή ημερίδα με θέμα “Ελεύθερο Λογισμικό & Ανοικτά Πρότυπα: Ανοικτή πρόσβαση για την εκπαίδευση στη  Μεσόγειο” που συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας & Φιλολογίας Α.Π.Θ. και τον GreekLUG, στα πλαίσια του EMUNI AUTh SUMMER SCHOOL 2012.
Θα τον προλογίσει ο Κωστής Μουσαφείρης, Αντιπρόεδρος του GreekLUG, ο οποίος και θα παρουσιάσει τη δική του εισήγηση, με τίτλο: "Open Standards and Free Software for an equal access to knowledge".

Η ομιλία του Italo Vignoli, είναι η πρώτη στη Θεσσαλονίκη που απευθύνεται σε επαγγελματίες, εκπροσώπους του Δημόσιου Τομέα, λειτουργούς της εκπαίδευσης, φοιτητές και πανεπιστημιακούς ερευνητές, με σκοπό την ενημέρωση για τις ερευνητικές προόδους και τις πρακτικές εμπειρίες, που συνδέονται με το Ελεύθερο Λογισμικό, την αξία της υιοθέτησης των Ανοικτών Προτύπων και το LibreOffice. Πρόκειται για εργαλεία που υιοθετούνται όλο και περισσότερο, τόσο στην έρευνα, όσο και στη διδασκαλία, με σημαντικότατα πλεονεκτήματα σε επίπεδο ασφάλειας των δεδομένων, ανεμπόδιστης πρόσβασης στη γνώση, αλλά και εξοικονόμησης δαπανών για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Για το πλήρες Δελτίο Τύπου-Πρόσκληση στην ημερίδα της Καλάνδρας, κάνετε κλικ [εδώ].

Όσοι επιθυμείτε να παρευρεθείτε στην ημερίδα της Καλάνδρας, παρακαλούμε να κάνετε εγγραφή στην φόρμα εγγραφής.

Κατεβάστε και τα αρχεία παρουσιάσεων  Greeklug  &  EMUNI AUTh