Ανοιχτό σεμινάριο: Ας μάθουμε την δύναμη των δεδομένων της Wikipedia λίγο καλύτερα

Ο GreekLUG ως συνεργάτης της Μονάδας Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Α.Π.Θ. σας προσκαλεί στην εκδήλωση Wikidata: Ας μάθουμε την δύναμη των δεδομένων της Wikipedia λίγο καλύτερα.

Τα Wikidata έγιναν κι όλας 2 ετών! Με αφορμή αυτό το γεγονός την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 19.00 στο Παράρτημα του Τμήματος Πληροφορικής Α.Π.Θ., Εθνικής Αντιστάσεως 16, 2ος Όροφος, Αίθουσα 1, ο Κωνσταντίνος Σταμπουλής, διαχειριστής της Wikipedia και μέλος του Συλλόγου, θα παρουσιάσει την υπηρεσία Wikidata αλλά και λεπτομέρειες για τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Wikipedia.

Ο κ. Σταμπουλής είναι ο δέκατος εγγεγραμμένος χρήστης της Βικιπαίδειας και σίγουρα ο παλαιότερος ενεργός χρήστης. Είναι διαχειριστής και ένας από τους «επιστάτες» της Βικιπαίδειας. Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσουμε μαζί την διάλεξή του. Αν θέλετε μπορείτε να φέρετε μαζί σας το φορητό Η/Υ σας καθώς μετά την παρουσίαση θα υπάρξει πρακτικό κομμάτι που θα δοκιμαστούν στην πράξη πράγματα της ομιλίας.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και ανοιχτό για όλους και συνδιοργανώνεται από την ομάδα του OpenThessaloniki (http://openthessaloniki.org/) και τη Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Α.Π.Θ. (http://ma.ellak.gr/).

Σχετικοί σύνδεσμοι:
http://ma.ellak.gr/events/wikidata-ας-μάθουμε-την-δύναμη-των-δεδομένων/
http://www.openthessaloniki.org/2014/11/23/wikidata-seminar/
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/899810653384577/


Πληροφορίες για ενδιαφερόμενους:
url: ma.ellak.gr/unit/αριστοτέλειο-πανεπιστήμιο-θεσσαλονί/
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.