Ανακοίνωση - Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ Α.Π.Θ.

Ο GreekLUG έχει την τιμή να ανακοινώσει, την έναρξη επίσημης συνεργασίας με το Α.Π.Θ. στα πλαίσια της Μονάδα Αριστείας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

maellak

Η Μ.Α. ΕΛ/ΛΑΚ Α.Π.Θ. ιδρύθηκε στις 10 Απριλίου 2014 και έχει έδρα τις εγκαταστάσεις του Τμήματος Πληροφορικής του Α.Π.Θ.. Υποστηρίζεται από το Εργαστήριο Γλωσσών Προγραμματισμού και Τεχνολογίας Λογισμικού του Τμήματος Πληροφορικής του Α.Π.Θ., ενώ ο GreekLUG συμμετέχει και στηρίζει την Μονάδα Αριστείας ως συνεργάτης.

Συνολικά, ιδρύονται εννέα Μονάδες Αριστείας σε όλη την Ελλάδα, σε διάφορες θεματικές περιοχές. Η Μονάδα Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ Α.Π.Θ., συμμετέχει στις θεματικές ενότητες, της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, των Επιχειρηματικών εφαρμογών / υπηρεσιών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα Πληροφοριακά Συστήματα Υγείας.
Γενικότερος στόχος των Μονάδων Αριστείας θα είναι η δικτύωση των υπαρχουσών ελληνικών κοινοτήτων του ΕΛ/ΛΑΚ αλλά και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας γύρω από αυτό.

Το πρώτο σεμινάριο προγραμματίζεται να ξεκινήσει το Μάιο, θα επικεντρωθεί στη Δημόσια Διοίκηση και στην Υγεία, και η στελέχωσή του θα γίνει με ανοιχτή πρόσκληση. Επιπλέον, προγραμματίζονται εβδομάδες εκπαίδευσης και ανάπτυξης λογισμικού ΕΛ/ΛΑΚ στην έδρα της Μονάδας.

Οι εγκαταστάσεις της Μ.Α. ΕΛ/ΛΑΚ Α.Π.Θ. βρίσκονται στο παράρτημα του Τμήματος Πληροφορικής στην Καλαμαριά, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 16, στο 2ο όροφο.

Πληροφορίες για ενδιαφερόμενους:
τηλ. 2310 991862 (εργάσιμες ημέρες, ώρες 10.00-14.00)
url: ma.ellak.gr
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.