Δελτίο τύπου για την Υποστήριξη προς σχολεία

Ο GreekLUG ανακοινώνει την δράση υποστήριξης προς σχολεία που έλαβε χώρα τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2020.

Υποστήριξη προς σχολεία

Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, προχώρησε σε δράση υποστήριξης προς επτά (7) σχολεία του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Στα πλαίσια αυτού του σκέλους της δράσης ο GreekLUG παρείχε τεχνική υποστήριξη στα σχολεία, μεταξύ των οποίων ο έλεγχος και συντήρηση των Η/Υ τους, παροχή συμβουλών για διάφορα τεχνικά θέματα και υλοποιήσεις για την υποδομή των σχολείων (πχ ασφάλεια στο ασύρματο δίκτυο) και εκπαιδευτικών εφαρμογών.

Πρόσθετα, ο GreekLUG προχώρησε σε ανανέωση των Η/Υ για το 3ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών Βαρηκόων Πανοράματος, το 10ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βαρηκόων Θεσσαλονίκης και το 1ο Γυμνάσιο Πυλαίας, στους οποίους εγκαταστάθηκε λειτουργικό σύστημα GNU/Linux, εκπαιδευτικές εφαρμογές Ελεύθερου Λογισμικού και πιστοποιημένο εκπαιδευτικό λογισμικό από το αποθετήριο της υπηρεσίας Τεχνικής Στήριξης του Υ.ΠΑΙ.Θ. (https://ts.sch.gr/repository).

Παράλληλα, ο GreekLUG προχώρησε σε υποστήριξη προς το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκων με επιδιόρθωση του εγκατεστημένου συστήματος LTSP του σχολικού εργαστηρίου.


Δωρεές προς GreekLUG
Μπορείτε να βοηθήσετε το έργο μας προσφέροντας δωρεές, όπως υλικό (παλιοί υπολογιστές, κομμάτια υπολογιστών κ.α) το οποίο συγκεντρώνεται, ελέγχεται από Μέλη μας και προωθείται σε φορείς, που το έχουν ανάγκη.
Πληροφορίες: https://www.greeklug.gr/el/association/donate

Υποστήριξη προς Σχολεία
Ένας από τους τομείς ενασχόλησης του GreekLUG είναι η προώθηση του ΕΛ/ΛΑΚ στην Εκπαίδευση. Εφόσον ανήκετε στην εκπαιδευτική κοινότητα και επιθυμείτε κάποια βοήθεια για το σχολείο σας, όπως βοήθεια στην εγκατάσταση μιας διανομής GNU/Linux σε Η/Υ του σχολείου, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ώστε να αναζητήσουμε κάποια λύση.
Επικοινωνία: https://www.greeklug.gr/el/contact