Γ' Κύκλος - 5ος Κύκλος Σεμιναρίων - 15/04-06/05/2015

Ο 5ος Κύκλος Σεμιναρίων της Μονάδας Αριστείας ΕΛ/ΛΑΚ του Α.Π.Θ. επικεντρώθηκε στις θεματικές ενότητες της Δημόσιας Διοίκησης & Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΔΔ & ΤΑ), των Πληροφοριακών Συστημάτων Υγείας (ΠΣΥ) και Εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ στις Μικρο Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ), με αντικείμενο την “Εισαγωγή σε εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ για το μέσο χρήστη”.

Τα σεμινάρια αφορούσαν ελεύθερους επαγγελματίες, εργαζόμενους, στελέχη επιχειρήσεων, στελέχη φορέων της Δημόσιας Διοίκησης και της Υγείας όλων των βαθμίδων, καθηγητές, φοιτητές και φίλους του ελεύθερου λογισμικού.

Εκδήλωση: 5ος Εκπαιδευτικός Κύκλος Σεμιναρίων ΕΛ/ΛΑΚ Μονάδας Αριστείας Α.Π.Θ. – Ανακοίνωση/Πρόσκληση Συμμετοχής
Ανακοίνωση: 5ος Κύκλος Σεμιναρίων ΕΛ/ΛΑΚ Μονάδας Αριστείας Α.Π.Θ.
Υλικό: maellak.greeklug.gr | 5ος Κύκλος σεμιναρίων ΕΛ/ΛΑΚ

Πρόγραμμα:
 • 1ο Σεμινάριο - Τετάρτη 15/04/2015:
  • 1η ενότητα - Εισαγωγή στο ΕΛ/ΛΑΚ (Ζήσης Μιχάλης, System Administrator, GreekLUG)
  • 2η ενότητα - Εισαγωγή στο GNU/Linux - διανομή Ubuntu (Τσαμπόλοβ Σεργκέι, System Administrator, GreekLUG)
 • 2ο Σεμινάριο - Τετάρτη 22/04/2015:
  • 1η ενότητα - Χρήση του λειτουργικού συστήματος GNU/Linux - διανομή Linux Mint (Αδαμτζίλογλου Σάββας, Μέλος της κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ, GreekLUG & Τσαμπόλοβ Σεργκέι, System Administrator, GreekLUG)
  • 2η ενότητα - Σουίτα εφαρμογών γραφείου LibreOffice (Αδαμτζίλογλου Σάββας, Μέλος της κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ, GreekLUG & Ζήσης Μιχάλης, System Administrator, GreekLUG)
 • 3ο Σεμινάριο - Τετάρτη 29/04/2015:
  • 1η ενότητα - Εφαρμογές αλληλογραφίας ΕΛ/ΛΑΚ - εφαρμογές Thunderbird/Evolution (Αδαμτζίλογλου Σάββας, Μέλος της κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ, GreekLUG)
  • 2η ενότητα - Χρήση εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ για Γραφικά - εφαρμογές GIMP/Inkscape (Πασχαλίδης Κωνσταντίνος, Μέλος της κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ, GreekLUG)
  • 3η ενότητα - Χρήση εφαρμογών ΕΛ/ΛΑΚ για Πολυμέσα - εφαρμογές VLC/OpenShot (Ζήσης Μιχάλης, System Administrator, GreekLUG)
 • 4ο Σεμινάριο - Τετάρτη 06/05/2015:
  • 1η ενότητα - ΕΛ/ΛΑΚ ERP - εφαρμογή Dolibarr (Τσαμπόλοβ Σεργκέι, System Administrator, GreekLUG)
  • 2η ενότητα - Εργαλεία ΕΛ/ΛΑΚ στο “σύννεφο” - εφαρμογή OwnCloud (Ιωσηφίδης Ευστάθιος, Κοινότητα Owncloud)
  • 3η ενότητα - Διαχείριση έργων - εφαρμογή OpenProj (Ζήσης Μιχάλης, System Administrator, GreekLUG)
1o Σεμινάριο:

Εκδήλωση: 5ος Εκπαιδευτικός Κύκλος Σεμιναρίων ΕΛ/ΛΑΚ Μονάδας Αριστείας Α.Π.Θ. – 1ο Σεμινάριο

Στην πρώτη ενότητα του πρώτου σεμιναρίου, ο κ. Ζήσης Μιχάλης (System Administrator) έκανε μία γενική εισαγωγή στο ΕΛ/ΛΑΚ, τις βασικές αρχές και τα χαρακτηριστικά του.
Στην δεύτερη ενότητα του πρώτου σεμιναρίου, ο κ. Τσαμπόλοβ Σεργκέι (System Administrator) έκανε μία γενική εισαγωγή στο GNU/Linux τις διανομές του και την ιστορική εξέλιξή τους. Στην συνέχεια προχώρησε σε παρουσίαση της διανομής Ubuntu.


2o Σεμινάριο:

Εκδήλωση: 5ος Εκπαιδευτικός Κύκλος Σεμιναρίων ΕΛ/ΛΑΚ Μονάδας Αριστείας Α.Π.Θ. – 2ο Σεμινάριο

Στην πρώτη ενότητα του δεύτερου σεμιναρίου, ο κ. Αδαμτζίλογλου Σάββας (Μέλος της κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ), παρουσίασε την διανομή Linux Mint και τα χαρακτηριστικά της. Στην συνέχεια, ο κ. Τσαμπόλοβ Σεργκέι (System Administrator) προχώρησε σε live επίδειξη των εκδόσεων της διανομής, παρουσιάζοντας την τυπική χρήση του λειτουργικού συστήματος.
Στην δεύτερη ενότητα του δεύτερου σεμιναρίου, ο κ. Ζήσης Μιχάλης (System Administrator) έκανε μία εισαγωγική αναφορά στις σουίτες γραφείου ΕΛ/ΛΑΚ και στην συνέχεια προχώρησε στην παρουσίαση της σουΐτας LibreOffice. Πρόσθετα παρουσίασε την χρήση του κειμενογράφου Writer. Στην συνέχεια, ο κ. Αδαμτζίλογλου Σάββας (Μέλος της κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ), παρουσίασε την εφαρμογή λογιστικού φύλλου Calc. Έπειτα, ο κ. Ζήσης Μιχάλης (System Administrator) προχώρησε σε παρουσίαση της εφαρμογής παρουσιάσεων Impress.3o Σεμινάριο:

Εκδήλωση: 5ος Εκπαιδευτικός Κύκλος Σεμιναρίων ΕΛ/ΛΑΚ Μονάδας Αριστείας Α.Π.Θ. – 3ο Σεμινάριο

Στην πρώτη ενότητα του τρίτου σεμιναρίου, ο κ. Αδαμτζίλογλου Σάββας (Μέλος της κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ) έκανε μία εισαγωγική αναφορά στις εφαρμογές αλληλογραφίας ΕΛ/ΛΑΚ και στην συνέχεια προχώρησε στην παρουσίαση του Mozilla Thunderbird.
Στην δεύτερη ενότητα του τρίτου σεμιναρίου, ο κ. Πασχαλίδης Κωνσταντίνος (Μέλος της κοινότητας ΕΛ/ΛΑΚ), παρουσίασε τις εφαρμογές ΕΛ/ΛΑΚ για γραφικά GIMP και Inkscape.
Στην τρίτη ενότητα του τρίτου σεμιναρίου, ο κ. Ζήσης Μιχάλης (System Administrator), προχώρησε σε παρουσίαση των εφαρμογών για πολυμέσα VLC και OpenShot.4o Σεμινάριο:

Εκδήλωση: 5ος Εκπαιδευτικός Κύκλος Σεμιναρίων ΕΛ/ΛΑΚ Μονάδας Αριστείας Α.Π.Θ. – 4ο Σεμινάριο

Στην πρώτη ενότητα του τέταρτου σεμιναρίου, ο κ. Τσαμπόλοβ Σεργκέι (System Administrator) προχώρησε σε παρουσίαση της εφαρμογής Dolibarr.
Στην δεύτερη ενότητα του τέταρτου σεμιναρίου, ο κ. Ιωσηφίδης Ευστάθιος (Κοινότητα Owncloud), παρουσίασε την εφαρμογή OwnCloud.
Στην τρίτη ενότητα του τέταρτου σεμιναρίου, ο κ. Ζήσης Μιχάλης (System Administrator) έκανε μία εισαγωγική αναφορά στις εφαρμογές διαχείρησης έργων ΕΛ/ΛΑΚ και στην συνέχεια προχώρησε στην παρουσίαση της εφαρμογής OpenProj.