Ομιλία Richard M. Stallman στη Θεσσαλονίκη

Η Ένωση Ελλήνων Χρηστών και Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα έχει την τιμή να σας ενημερώσει για την ακριβή ημερομηνία και ώρα της ομιλίας που θα παραθέσει ο Richard Stallman στη Θεσσαλονίκη.

rms_noesis

Ο τόπος της εκδήλωσης είναι το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας "NOESIS", το οποίο βρίσκεται στο 6ο χλμ. της οδού Θεσσαλονίκης-Θέρμης. Σε μια από τις υπερσύγχρονες συνεδριακές αίθουσές του, θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Ιδρυτή του Free Software Foundation, "Free Software in Ethics and in Practice".

Η ημέρα της εκδήλωσης είναι Τρίτη 1 Ιουνίου 2010 και η ώρα έναρξης θα είναι 18:00.

Παρακαλούμε να προσέλθετε νωρίτερα για να εγγραφείτε και να εξασφαλίσετε τη θέση σας στην αίθουσα. Από σήμερα στο website του συλλόγου μας θα γίνεται pre-registration για την εκδήλωση. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στέλνοντας email στο events (at) gnugr.org.

Τέλος, ενημερώνουμε πως τα μέλη του Συλλόγου θα έχουν προτεραιότητα στην εξασφάλιση θέσης.


Χορηγοί:

Η Ένωση Ελλήνων Χρηστών Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα ευχαριστεί το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας για την ευγενική χορηγία-παραχώρηση των χώρων του για την εκδήλωση καθώς και την εταιρεία Zenika Hellas για την ευγενική χορηγία με αφορμή την εκδήλωση.

noesis           Zenika Hellas

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας, προσφέρει στο κοινό θεάματα: Ψηφιακό Πλανητάριο, Προσομοιωτή και Κινηματογράφο Γιγαντοοθόνης καθώς και Μουσείο με τρία Εκθετήρια (Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Αυτοκινήτων και Τεχνοπάρκο Συμμετοχικών Εκθεμάτων-Πειραμάτων. Επίσης υπάρχει Χώρος Περιοδικών Εκθέσεων, ειδικού ή επίκαιρου ενδιαφέροντος, Βιβλιοθήκη, με εκατοντάδες, ψηφιακούς και έντυπους, διαθέσιμους τίτλους και 10 θέσεις πρόσβασης στο Διαδίκτυο καθώς και Εστία Δημιουργικότητας και Καινοτομίας, ένα χώρο για άτυπες καινοτομικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες, με ομάδες μαθητών, αλλά και απλούς επισκέπτες.

Στο Show Point, το κινητό Αμφιθέατρο Επιδείξεων και Πειραμάτων, δίνεται η δυνατότητα παρουσίασης εντυπωσιακών πειραμάτων των θετικών επιστημών. Περιλαμβάνει επίσης υπερσύγχρονες συνεδριακές αίθουσες, σε μια από τις οποίες θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της ομιλίας.

Η Zenika Hellas, είναι μία νεοσύστατη θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Zenika, του κορυφαίου γαλλικού ομίλου που εξειδικευεται στο ελέυθερο και ανοιχτού κώδικα λογισμικό και ο οποίος κατέχει μια ευρεία πελατειακή βάση σε όλη την Ευρώπη και συμπεριλαμβανεί τομείς όπως αυτης των τραπεζών, των τηλεπικοινωνιών, τους παρόχους υπηρεσιών, δημόσιους οργανισμούς και άλλους. Η εταιρεία έχει βοηθήσει τους πελάτες της στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων τους με τη μετάπτωση των συστημάτων σε ελεύθερες πλατφόρμες με τις ίδιες ή καλύτερες δυνατότητες από ό,τι το αντίστοιχο ιδιόκτητο λογισμικό. Παράλληλα δε, χρησιμοποιεί μεθοδολογίες agile που συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητάς τους. Έτσι προσδίδεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να επιτύχουν περισσότερα με λιγότερα.

Η Zenika Ελλάδας έχει ως στόχο να φέρει αυτό το κύμα καινοτομίας στην εγχώρια αγορά, που με δεδομένο το υπάρχον οικονομικό κλίμα, το καθιστά ακόμη πιο σημαντικό και επίκαιρο.


Υποστηρικτής:

eeed Η Ένωση Ελλήνων Χρηστών Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα ευχαριστεί την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Ε.Ε.Δ) που θα στηρίξει την εκδήλωση με την παρουσία της και την παροχή δωρεάν ιατρικής κάλυψης.

Σκοπός της Ε.Ε.Ε.Δ, είναι η προσφορά βοήθειας, τόσο με την παροχή υλικών διάσωσης, όσο και με τη διάθεση έμψυχου δυναμικού σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και καταστροφών. Η Ένωση επικεντρώνεται στον τομέα έρευνας και διάσωσης ατόμων, όπως έρευνα αγνοουμένων, αντιμετώπιση ατυχημάτων, καταστάσεις οφειλόμενες σε σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές, αποκλεισμούς λόγω ιδιαιτέρως δυσμενών καιρικών συνθηκών κ.ά.