Εργαλεία και βοηθητικά προγράμματα Ελεύθερου Λογισμικού

Free Software Tools and Utilities

Εργαλεία και βοηθητικά προγράμματα Ελεύθερου Λογισμικού

Συγγραφείς:
Jesús Corrius i Llavina
Συντονιστές:
David Megías Jiménez, Jordi Mas, Ana-Elena Guerrero Roldán
Άδειες:
GNU Free Documentation License, Creative Commons Attribute ShareAlike License
Πληροφορίες:
365 Σελίδες, 107.4MB

Το βιβλίο εξετάζει τα εργαλεία και βοηθητικά προγράμματα που υπάρχουν στο Ελεύθερο Λογισμικό. Εισάγει τους αναγνώστες σε ορισμένα από τα προγράμματα, όπως τα προγράμματα για ασφαλή περιήγηση στο διαδίκτυο (Firefox, Tor), διαχείριση e-mail και εργασία σε ομάδες (Thunderbird, Mutt) και δημιουργία μορφοποιημένων κειμένων, υπολογιστικών φύλλων και παρουσιάσεων (Libre Office).
Αναλύονται τα βασικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες που θα πρέπει να γνωρίζει ένας χρήστης ώστε να εργαστεί με αυτά τα ελεύθερα εργαλεία σε διαφορετικά περιβάλλοντα αλλά και πώς αυτά τα προγράμματα μπορούν να αντικαταστήσουν τα ισοδύναμα ιδιοταγή χωρίς απώλεια παραγωγικότητας.

Εξέλιξη αυτού του βιβλίου

H FTA χρησιμοποίησε εκ νέου το προϋπάρχον διδακτικό υλικό των μαθημάτων του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Καταλωνίας (Universitat Oberta de Catalunya) και το ανέπτυξε περαιτέρω, από κοινού με το Προσωπικό του LibreSoft από το Πανεπιστήμιο "Βασιλεύς Χουάν Κάρλος" (Universidad Rey Juan Carlos). Το 2008, αυτό το βιβλίο αυτό μεταφράσθηκε στα Αγγλικά, με τη βοήθεια του SELF (Science, Education and Learning in Freedom) Project, με την υποστήριξη του Έκτου Πλαισίου Στήριξης της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 2009, αυτό το υλικό βελτιώθηκε κι' άλλο από την ίδια την Free Technology Academy. Επιπρόσθετα, η FTA δημιούργησε έναν οδηγό έναν οδηγό μελέτης καθώς και διάφορες δραστηριότητες εκμάθησης, που είναι διαθέσιμα για όλους τους εκπαιδευόμενους που έχουν εγγραφεί στο Campus της FTA.

Εργαλεία και βοηθητικά προγράμματα Ελεύθερου Λογισμικού

Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε τo Εκπαιδευτικό Βοήθημα:

[FTA Tools and utilities in Free Software]

Για ανάγνωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο ελεύθερο πρόγραμμα από το http://pdfreaders.org/